Zoeken

Bescherm het recht op goede zorg


Minister C. Helder voor Langdurige zorg en sport kreeg 29 juni een manifest aangeboden namens KansPlus
Het manifest is geschreven door zes belangenorganisaties die de handen ineen hebben geslagen.

Mensen met een verstandelijke beperking hebben zorg nodig bij alles wat zij doen, hun hele leven lang. Zij kunnen niet altijd zelf hun zorg regelen of zeggen wat zij willen, dat doen dan hun verwanten: ouders, broers en zussen. Belangenorganisaties zien hoe die zorg steeds meer onder druk komt te staan.

‘’We zien bijna dagelijks de schrijnende situaties waarbij de zorg tekortschiet”, vertelt Dickie van de Kaa, van KansPlus, die het manifest namens de zes organisaties overhandigde. ‘’Het leveren van complexe zorg aan mensen met een hoger zorgprofiel is niet meer kostendekkend voor zorgaanbieders. Met het gevaar dat ze stoppen met het leveren van intensieve zorg of het aannemen van nieuwe cliënten waardoor de wachtlijsten groeien, met alle gevolgen van dien’’.

Minister Helder nam het manifest dankbaar in ontvangst. ‘’Wat mij raakt is dat jullie het woord ‘bekommert’ gebruiken. Want dat is wat ik doe, mij bekommeren om de zorg. Ik deel jullie zorgen om de problemen die er op dit moment zijn, en dat zijn er nogal wat’’.

Lees hier:
het manifest en de
toelichting hierop

(Henk de Rooij)Terug naar het overzicht »
  • Vrijwilliger worden

     

    Help KansPlus en word vrijwilliger. Om ons werk voort te kunnen zetten zijn we ook afhankelijk van vrijwilligers. U kunt ons op verschillende manieren ondersteunen... 

Aanmelden